Drømmekampen

IMG_5120.jpg

Kjemien mellom manager - kaptein- spillere de siste 50 årene av LFCs historie har jeg nistudert over lang tid. Så kommer denne karen inn i bildet, og ved et trylleslag løfter Jürgen Klopp samme stallen, som hang med hodet i høst mens dem slapp inn for mange mål og scora for få.

På lørdag fikk Klopp spørsmålet før kamp om hvilken taktikk han hadde lagt opp til mot Manchester City. Etter å ha lovet høy intensitet sa han:

"Det handler om å få ballen i nettet og ikke slippe inn noen."

"Du får det til å høres så lett ut," sa journalisten.

"Ja, det er fotball," sa Klopp med sitt varemerke: Det bredeste og varmeste gliset i Premier League.

Toppfotballen har blitt så kald og sjølhøytidelig (det er bare å se på ansiktet til Sterling for eksempel... For anledninga med juletrekoteletter på kinnene - beklager at jeg er litt frekk, men fortsatt litt bitter over hvordan han oppførte seg og all støy og uro han skapte i LFC). Så kommer Klopp inn midt i sesongen med sin karisma, varme, sjøluhøytidelighet og sine smil og tar engelsk toppfotball med storm. På få uker har han (sammen med sitt lojale og dyktige team) forvandla Liverpool-laget til et samspilt lag som spiller uredd og underholdende kvalitetsfotball med stor sjøltillit og glede.

1-3 mot Chelsea og 1-4 mot Manchester City. De første 30 minuttene mot City er det råeste spillet jeg har sett fra Liverpool FC på flere år...Og Sterling var en skygge av seg selv. Også takket være Clyne, som her får en velfortjent klem av sjefen. Spillerne blomstrer igjen. Firmino var et fyrverkeri og Mignolet en tiger.

Det er bare ett poeng opp til femteplass og kun 8 poeng til toppen og sesongen er fortsatt lang. Akkurat nå skulle jeg ønske den varte evig, for dette er fotballykke på øverste hylle!

Nå må jeg prøve, så godt jeg kan, å konsentrere meg om bokinnspurt på Liverpoolkapteiner, sjøl om jeg egentlig bare vil sette kampen mellom City og LFC på loop og nyte kunstverket. Det er selveste kloke Jamie Carragher som deler sine spennende tanker om lagbygging og lederskap jeg nå skriver om idet jeg jobber med nestsiste kapittel.

Carra er nok en mann som sovna med et salig glis rundt munnen natt til søndag - og han var i så tilfelle ikke være alene om det.... ‪#‎MakeUsDream‬

De neste to kampene til Liverpool skal jeg se live på Anfield. Gleder meg som et lite barn til å se "nye" Liverpool og Jürgen Klopp i aksjon på nært hold. 

undefined

Foto: TV 2