Ian Callaghan bursdag

IMG_0022.jpg

I dag har nok en LFC-klubbgigant bursdag. Mannen fra samme nabolag som gårsdagens bursdagsbarn, Fowler, nemlig Toxteth. Han med engelsk toppfotballs mest sjarmerende smil og viktigst av alt: Mannen med svimlende 18 år på førstelaget til de røde ved Merseyside og med hele 857 kamper - en klubbrekord som skal bli vanskelig å slå. 
I dag har Ian Callaghan bursdag. 

Han har litt av noen meritter å varme seg på: I år er det i mai 50 år siden Liverpool vant FA-cupen for første gang. Ian var dessuten med på Englands VM-lag som tok gull i 1966. OG han rakk også akkurat å få med seg starten på Europacup-triumfen (five times) før han ga seg i Liverpool. Litt av en landing av en fantastisk karriere. 

Og bare det at han kun én gang fikk navnet sitt i dommerens bok (dagens gule kort) på hele 857 kamper sier alt: Dette var virkelig Mr. Gentleman i den beinharde, kompromissløse fotballen i ei tid der oppvarming kun var en knert brennevin og et par minutter på radiatoren og der beinbrudd nesten forekom hyppigere enn spillerbytter... (OK, en overdrivelse, men jeg er tross alt fra Finnmark og der liker vi å overdrive.)

undefined

Fra venstre: Ian Rush, Roy Evans, Ian Callaghan og Tommy Smith på Bill Shankly sin 100 årsdag.

Hipp hipp hurra for Ian Callaghan - en mann jeg har fått gleden av å portrettere i "Liverpoolhelter". Og det kan jeg bekrefte: Den dag i dag er han en vaskeekte gentleman med det samme nydelige smilet.

undefined