Inn i varmen

IMG_3366.JPG (1)

Gry Solvang Jensen og mannen Dennis Erik Nielsen reiste i høstferien på juniorturen til supporterklubben (LFCSCN) og Ving sammen med jentene sine Lykke (6) og Frida (2). Jeg var den heldige reiselederen fra supporterklubben (som fast reiseleder på juniorturene til supporterklubben). Gry og Dennis har vært her flere ganger før, men dette var første tur for jentene i familien. Det var fantastisk å gå sammen med den smilende familien gjennom Stanley park fra Goodison til Anfield før kamp. Lille Frida på bare 2 år sang så vakkert: "We love you Liverpool, we dooo!" Man kan smelte av mindre. Og mamma Gry har jeg møtt på Stavanger Liverbirds sitt julebord tidligere - hun er et funn av positivitet og glede hele dama.

Oppe ved stadion hadde familien en jobb å gjøre. De skulle finne verdige overtakere av billetter som Veronika Aas hadde vunnet gjennom bettingselskapet Come On - men som hun ikke fikk benytta. Derfor ga hun billettene sine bort på Facebook-gruppa vår Liverpoolhjerter. Det synes jeg er så flott - at hvis noen vinner billetter, så ønsker man å gi dem videre, i stedenfor å selge dem dyrt. Eller som Gry så fint beskriver rausheten:  - Det er EKTE supportere som gjør slik.

Gry og familien hadde allerede kampbilletter gjennom juniorturen, og skulle egentlig gi bort billettene bort til venneparet deres i Liverpool, Bes og Nicki. De ble kjent med dem i 2007 da Gry og Dennis var på første tur til Liverpool sammen. De ble gode venner med paret som har vist dem rundt i byen, åpna sitt hjem for dem for overnattinger og på toppen av det hele er Bes og Gry født på samme dato - og ikke nok med det: Nicki og Dennis deler også bursdag - og som om ikke det er nok: De har barn som er like gamle også... De har mye til felles. Men Bes og Nicki ble forhindret fra å kunne se kampen - og da måtte Gry og Dennis altså finne noen andre å gi billettene til, som fortjente dem.  -  For å selge billettene var helt uaktuelt.

 - Var veldig artig å kunne gi bort de, og da prøve vi å finne noen som virkelig fortjente de.  Snakket med noen russere og de ville bare kjøpe og selge videre, de var helt sjokka da jeg sa at disse skulle GIS bort, ler Gry. 

Gry tok kontakt med en vakt (steward) og forklarte sitt ærend. Han fortalte om ei gammel dame som kommer en halvtime før hver eneste hjemmekamp og stiller seg utenfor Anfield med radioen sin. Slik tar hun inn innholdet i kampen på radio og stemninga rett fra Anfield. Hun har ikke, som så mange andre i Liverpool ikke lengre råd til å kjøpe kampbillett.

Denne helga kunne den gamle dama la radiobatteriene hvile - for nå venta det en kampbillett på henne. Krysser fingrene for at hun kom også denne gangen, slik hun alltid gjør...

IMG_3462.jpg

Gry, Frida, Dennis og Lykke - i Liverpool på familietur med jentene for første gang.

Mari Lunde jobber for Come On - og her skriver hun blogg om historien og se flere bilder her:

http://promotions.comeon.com/pl-blog/