Nedtelling til ny sesong

thumb_IMG_2519_1024.jpg

Det er noe eget med sesongstart i Premier League - og i år tidligere enn vanlig. Man er så full av forventning - blanke ark. Nå starter også den store logistikkjobben med å prøve og tilpasse livet slik at man helst får sett samtlige kamper med favorittlaget. Om ikke i England, så i alle fall på tv. Mange av oss sjonglerer også med fridager og økonomi for å se hvor mange turer over vi klarer å få bestilt oss denne sesongen. Det er heller ikke billig, og ikke alle i husstanden trenger å være enig i at turer til England er på lista over helt nødvendige investeringer, men det er det altså. Hadde jeg ikke fått sett minst fem kamper live denne sesongen, hadde jeg visna!

Samtidig er det ikke spøk å få sjonglert inn alle kampene, i England eller tv-tid, i et familieliv. Det er heller ikke alle som er så heldig som meg; som har en partner som er like hekta på samme favorittlag i England og som har all verdens forståelse for at man prioriterer Liverpool FC. Min mann sitter på flyplassen nå, på vei til England for å få med seg sesongåpninga i Stoke, der han også avslutta forrige sesong.

Medaljens bakside er vel og merke de gangene en av oss som foreldre må stille opp på noe der ikke vi selv har vært med på å bestemme tidspunkt, og det krasjer med kamp... Da starter drakampen om hvem som må ofre seg.

Uansett: Det finnes mange gode sider ved tilværelsen som fotballsupporter. Disse kan du slå i bordet med om partneren din ikke skjønner hvorfor du må bruke så mye penger, følelser og tid på et fotballag. Da kan du jo bare be han/henne se på dette innslaget fra God Sommer Norge på TV 2 denne uka der Einar Tørnquist, Arne Scheie og jeg snakka om gleden ved ny sesong av Premier League, hvorfor akkurat engelsk fotball er så stort i Norge og noen av de mange positive effektene du får som menneske av å være fotballsupporter, som det at du skjerper hukommelsen og blir mer empatisk som menneske:

http://www.tv2.no/v/941620/

Var det ikke en god teori om at LFC tok seg ei ekstra ferieuke, ei uke for tidlig før sommeren? Det er sånn jeg forklarer Stokes mest historieske 6-1-seier over Liverpool...

Mange flere gode sider ved fotballen finner du og slå i bordet med i min første bok, "Liverpoolhjerter". De fineste leser-tilbakemeldingene fra den er de som kommer fra ikke-fotballinteresserte folk som har lest den og takker meg for at jeg redda ekteskapet! Det er en ære det.

En annen ære var ordene som Arne Scheie tok i mot meg med i Green Room til TV 2 i Karl Johan. Han sprakk i et stort smil, ga meg en hjertelig klem og utbrøt: "Der kommer hun som skriver så helt fantastiske bøker om fotball!" Og han sa det i samme tonefall som om han akkurat kommenterte en ny bakkerekord i hoppbakken. Rørende! Når dette kommer fra hele Norges fotballorakel, som har lest utallige fotballbøker og i tillegg er Manchester United-fan, er det nok til at man nesten begynner å gråte av lykke av slik ros. Da er det vel lov å være litt stolt?

undefined

Fra TV 2s green room tirsdagskveld: Audun Lysbakken (Newcastle), meg (LFC), Arne Scheie (Manchester United) og Einar Tørnquist (Stoke). Her inne hilste jeg også på tidligere løpedronning Ingrid Kristiansen, som jeg satt i sminken sammen med. Da kjente jeg at jeg var litt starstruck. For ei dame!

Arne kunne forøvrig røpe at han syntes alltid Anfield var den aller hyggeligste stadion å komme til, og et av hans absolutt høydepunkt i hele sin lange journalistkarriere var å få intervjue Kevin Keegan og Bill Shankly på 70-tallet i ei tid det ikke var vanlig å intervjue spillere:

"Den hyggeligste stadion å komme til var alltid Anfield. Og et av de aller hyggeligste jobbminnene fra alle de år var intervjuet med Shankly og Kevin Keegan." Jeg må med andre ord på lov til å kalle dette en riktig så god dag på jobben! Audun Lysbakken, som forøvrig avslørte seg som Newcastle-fan, uttrykte høylytt at han var starstrucked av Scheie og måtte ta bilde sammen med fotball-guruen. 

Ellers er det jo morsomt med Tørquist som holder med Stoke fordi han er fra Stokke og hevder hardnakka at det er flere Sunderland-supportere enn gjennomsnittet i Norge i Søndre land... Lenge leve galskapen!

Riktig god, ny sesong!

#Replay #TV2 #ArneScheie #EinarTørnquist #Liverpoolhjerter #PremierLeague AudunLysbakken #Lysbakken #fotballsupportere