Rød bursdagsboogie

Bursdagshilsen Trine.jpg

Bursdagskort fra Trine Beate Berthelsen (Liverbirds Sortland):

Gratulere så masse med dagen, Ragnhild Ønsker deg en flott dag og ei riktig god helg. Håper vi sees snart, Stor bursdagsklem ( Hilser så mye fra mamma og). (Bildene over er også fra Trine.)

12. september 2014: Noe av det beste med livet (og av og til det verste) er at man vet ikke hva som venter rundt neste sving. På denne dagen for tretten år siden fikk jeg litt av en ilddåp i bursdagsgave. Dagen før 11. september 2001 var vi alle sjokkerte vitner til flyene som fløy inn i twin towers i New York, og verden ble aldri den samme. Dagen etterpå skulle jeg debutere som programleder i NRK P1 i programmet Kveldsåpent. Jeg skulle samtidig være min egen tekniker og produsent, selvkjør som det kalles. Debuten skulle være myk egentlig, med bare 45 minutters sending, der resten egentlig skulle fylles av  UEFA-cup-kamper på direkten. Men etter terrorangrepet i USA ble kampene avlyste og jeg satt plutselig med 45 minutters stoff som skulle forvandles til tre timer sending. Jeg måtte lytte til all musikken (og luke ut låter som A-Ha sin "Minor earth, Major Sky" - og låter som "Looking for a place to land"  - utrolig hvor mange sanger som kan virke upassende etter en slik tragedia) og selv om jeg var aldri så nervøs for denne radio-ilddåpen, kunne jeg ikke fnise nervøst eller fjase bort nerver på dagen derpå der en hel verden var i sjokk og sorg. Terroren hadde endra flytrafikken for bestandig. 

Poenget er, jeg hadde aldri noen drøm om å begynne å jobbe med radio. Før jeg ble henta av NRK P1 til Trondheim for å lage mitt eget program "Balsam" jobbet jeg hovedsaklig med nyhetssaker for TV. Radiojobbinga mot P1 var bare morsomme ekstrainntekter før jeg da altså plutselig bodde i Trondheim og skulle kjøre og snakke meg igjennom min første radiosending i Norges største radiokanal. Jeg trivdes så godt både i radiojobben (minus første sendinga da - den var hard) og i Trondheim og plutselig hadde mange år rent ut i Nidelva. 

Og det er rart med det, når man i tillegg treffer på kjærligheten, går årene lekende lett. Bortsett fra starten på bryllupsreisen - da min nybakte ektemann mista kontrollen på Tobago flyplass med en venn som rapporterte fra Champions League-finalens straffekonk mellom AC Milan og LFC... Nok en ilddåp - denne gangen inn i supportergalskapen - og erkjennelsen av å ha gifta meg med en fotballfan, der fotballaget visste seg å være langt viktigere enn jeg hadde tatt innover meg, gjorde at jeg igjen tok et karriereskifte jeg ikke så komme: Et journalistisk dypdykk i fotballkultur fra et mellommenneskelig perspektiv. Et dykk jeg har dykket i snart seks år - og som har gjort at jeg har sluppet det som er av sikkerhetsnett og tryggheten hos mitt kjære NRK for å fortsette min ferd inn i fotballen. 

Det er på dager som i dag, når kalenderen viser fødselsdag, at man virkelig skjønner dimensjonene av hva fotballdykket og forelskelsen i Liverpool FC har gitt meg. For på alle mulige digitale plattformer, tekstmeldinger, twittermeldinger, mailer, telefoner og ikke minst på Facebook har gratulasjonene ramla inn - og det er da jeg ser hvor utrolig mange nye venner og bekjentskaper jeg har fått gjennom denne nye, uventa ferden inn i fotballen og LFC. 

Det er direkte rørende (og fantastisk medisin) og lese så mange utrolig fine og rørende meldinger - og ikke minst er det beste medisin for en viss alderskrise som banker forsiktig på allerede og som nok smeller for fullt neste år. 

For i dag har jeg fått vakre gratulasjoner fra Liverbirdsklubber over hele landet, fra mine lesere på kryss og tvers, fra scouservenner (der noen til og med har klart å skrive på norsk!) og fra folk jeg har vært så heldig å få samarbeidet tett med på mine fotballprosjekter.

I takknemlighet deler jeg noen av de vakre meldingene med dere alle her - og takker så uendelig mye for alle gode ord. 

Kjetil JohannesenGratulere me dagen Frk Liverpool! :) 

Bjørn Einar LyngGratulerer så mye med dagen unge dame :-) YNWA

(Takk, denne hjalp på alderskrisa!)

 Georg Sandvik Gratulerer med dagen din, Red Lady :-)

Bursdagsklæm fra Gedor'n :-) YNWA ♥

Hilsen fra en av mine lesere fra Singapore: 

Anfield Luqman‎:

Wish you a bless year ahead and looking forward to the completion of your project!

bursdagskake .jpg

Lene Chr Magnussen Hipp hurra for bursdagsjenta 󾔖

#youllneverwalkalone ❤

Steinar Bjerkmann: Walk on, røde venn. Ligagull står vel på din ønskeliste også? Gaven kommer i april/mai! Hipp, hipp 

Geir Fjellås : Grattis med dagen Ragnhild :-) Takk for alle fantastiske bidrag hver eneste dag. Ønsker deg smil, gode opplevelser og alt godt på dagen :-)

Henning Andersen: Gratulerer så mye med dagen. gaven kommer i form av 3 poeng på Lørdag Walk on....

Jan Johnsen ‏‪@jan_johnsen4m

Fellow ‪@lfc supporters, pls congratulate ‪@Liverpoolhjerte on her birthday today! She's one of the best supporters out there, period!

Scousevenner: 

Neil Jones: Happy birthday Ragnhild have a great day YNWA

Stephen Monaghan Happy birthday ragnhild all our Liverpool love

Selveste Voice of Anfield: 

George Sephton: Wishing my favourite Scandinavian lady a VERY Happy Birthday 

Edward LiverpoolSnekkerhaugen: Gratulerer med dagen :) YNWA :) kos deg masse :)

Morten LossiusHurra for Facebooks største gledesspreder! :-)

Torild Alvine Kalnins:  Hjertelig gratulerer med dagen, Ragnhild! Du er en inspirasjon for oss alle. Er så takknemlig for den fantastiske jenteturen til Liverpool i mars. Gleder meg til turen i november. Takket være deg og dine flotte bøker har jeg blitt skikkelig supporter! Ha en flott dag! YNWA klem fra Torild.

Tina Bjørgen: Gratulerer så masse med dagen, verdens beste forfatter og ambassadør  Håper du får en super dag. Gleder meg til å reise på tur, med deg som reiseleder  YNWA

Ingeborg Løvdal Refsnes: Du røde dronning! Takk for at du stormer fram. Det er deilig å stå i vinden som virvles opp rundt deg. Gratulerer med dagen, Ragnhild!

Jentene på kamp og meg .jpg

Foto: Ingeborg Refsnes  - fra tidenes første Livergirlstur med supporterklubben.

Yvonne Livergirl HaagensenYNWA The Queen of Livergirls Norway! .....Nyt dagen din :):)

Emma Engebretsen Elton :Gratulerer så mye med dagen. kos deg masse! Det fortjener du! YNWA

Stig Møller: Congrats Ragnhild Lund Ansnes. Keep up the good works :-)

Rune BjerkeGratulerer med dagen Ragnhild.

Bøkene dine og arbeidet ditt er fantastisk. YNWA

Hege Merethe Jenssen DahlHipp hurra for den suverene røde dama ♡ Nyt dagen med dine ♡

Morten ChristensenHipp hipp. Grattulerer med dagen :-) Vi skal feire deg litt, under helgens Liverpoolbesøk :-)

Gry Solvang Jensen: Gratulerer !!!! Ønsker deg en super dag og fin feiring , 3 poeng i helga og vi har full nedtelling og gleder oss til juniortur med herlige deg !!! Nyt dagen ! ❤️YNWA❤️

Og på tampen et par gratulasjoner fra ordspikkerne og humoristene i gamle Are og Odin:

Are Sende Osen: Håper du får en trivelpoolelig bursdag!

Klaus Sonstad: Hipp hipp hurRagnhild!

Og best av alt: Bruce Grobbelaar skriver på norsk!:

Bruce GrobbelaarGratulerer med dagen Ragnhild. Ha en fantaskisk dag. Fra alle oss. xxx

Dette er bare et lite knippe av gullgode Liverpool-hilsner. Jeg er veldig heldig. Det er virkelig bensin for framtidige fotballprosjekter. Hjertelig takk alle sammen!