Tørketrommelkamp

LFC feiring .jpg

På tampen av dagens LFC-kamp var det som å bli kasta rundt inne i en tørketrommel. Man kan bli svimmel og utmatta av langt mindre...

Jeg må bare innrømme det: Sjøl om Queens Park Rangers lå på bunnen av tabellen var jeg nervøs før dagens LFC-kamp borte i London. Meldinga om at Sturridge, som vi har savna desperat i angrep, var skada igjen idet han akkurat var kampklar var bare så innihampen dårlige nyheter for et lag som strever med å skape målsjanser og gjøre det viktigste av alt i en fotballkamp; nemlig score mål.

Og det var bare flaks som gjorde at ikke vi lå 3-0 under til pause - flaks at QPR klarte å bomme/skyte i treverket, pluss at Mignolet var bedre i feltet enn de siste kampene (der jeg synes han har virka som han har spilt med dårlig sjøltillit) og takket være Skrtel som jobba iherdig med brannslokningsarbeidet på målstreken.

Kampen tok seg egentlig ikke opp før Coutinho og Allen kom innpå etter 65 minutter. Allen har slitt med skader og Coutinho har slitt med formen og ikke hatt noen god sesongstart. Men da de kom innpå tok Liverpools midtbane litt bedre form. De klarte å organisere seg bedre og Coutinho spilte rett og slett strålende fotball, med det motet, energien og lekenheten som vi vet han har innabords - men som dessverre har vært godt gjemt det meste av sesongstarten i år.

Det virka som sjøltilliten var tilbake hos brasilianeren og han ble belønna med et mål i kampens siste ordinære spilleminutt.

Men bare minuttet etter at Coutinho kom på, scora QPR sin Richard Dunne sitt 10. selvmål i Premier League - det tror jeg er ny selvmål-rekord - heldigvis har han scora ett mer rette veien - altså 11 totalt... En slags balanse i regnskapet. Den irske landslagsspilleren hadde ikke helt dagen, men for å være Dunn ærlig: Det spilte ingen rolle for meg at det var han og seinere hans lagkamerat Caulker som sørga for å score målene for oss - siden vi ikke klarte set selv.

Balotelli var mer eller mindre alene med keeperen ved flere anledninger (uansett var han i gode scoringsposisjoner,) men traff ikke i nærheten av innenfor målstengene. Ved to store målsjanser var han umarkert - men i stede for å ta seg tida til å ta ballen ned (som han hadde tid til) dro han til på direkten og fyrte av skudd himmelhøyt over.

Balotelli bommer igjen.jpg

Sluttspurten av denne kampen er det villeste jeg har sett på lenge. Når sist så du en kamp i engelsk toppfotball der hele fire mål blir scora iløpet av seks-sju minutter?!? Hæ?! 

Min sønn på åtte år og jeg så kampen sammen og vi ble kasta inn i frustrasjonen i det 87. spilleminutt, etter bare åtte minutter på banen scora Vargas sikkert for QPR, 1-1. Bare tre minutter senere tror vi alle poengene er sikra når Coutinho setter 1-2. Men før vi rekker å lande jubelen svarer Vargas med 2-2 og vi skjønner idet fire tilleggsminutter er lagt til at man ALDRI skal ta en seier for gitt før dommeren blåser. 

Bare sekunder før han gjør nettopp det, i det vi nesten graver oss ned i sofaen av skuffelse spør sønnen min i frustrasjon:

- Er det nå det er lov å banne?

Meg: Nei.

Sønn: - Kan jeg knuse tven, da?

Meg:  - Nei..

Sønn: Kan jeg kaste puta på gulvet da?

Meg:  - Ja!

Men det er ikke puta som går i gulvet, det er min sønn: For Coutinho kommer på et raid - han prøver å sende ballen til Balotelli, men heldigvis kommer Caulkers bein i veien. Han sparker den i eget mål. 2-3.

Og bra er det, for jeg tror ikke Balotelli ville truffet ballen da heller. Det var ikke dagen for han. Dessverre, for er det noe den mannen trenger nå, er det ikke bare selvtillit til å barbere og bleike gule hanekammer - han trenger å bygge opp selvtillit til å score mål igjen. I dag var han en statisk skygge av seg selv. Og det er ingen gode nyheter før vi møter superstjernene fra Real Madrid på onsdag på Anfield. (Herre min fotballgud der skulle jeg vært! - Men da er jeg på ungdomsskolebesøk og snakker om fotballens kraft i Sør-Trøndelag...)

For Real Madrid har med seg en målmaskin av en Ronaldo som i helga satte ny scoringsrekord for Real Madrid. Tror ikke akkurat han mangler selvtillit før Champions League-kampen onsdag.

Håper Balotelli bruker dagene før kampen fornuftig og gjør som Ian Rush gjorde i perioder med måltørke: Kenny Dalglish tok med Rush på treningsfeltet og de jobba med helt standard skuddtrening - igjen og igjen og igjen helt til Rush hadde selvtilliten tilbake foran målmaskene. Så kjære Kenny, du vet hva du må gjøre: Du må ta med deg den gule hanekammen på feltet på Melwood og trylle selvtillit inn i ham også... Eller hviske Rodgers i øret at han må gjøre det. 

Den sjøltilliten trenger vi på onsdag. Og vi trenger at Sturridge kommer seg skadefri tilbake så fort som mulig.

Men vi får ta det positive med oss fra i dag:

1) Vi vant kampen på bortebane - og det kan man aldri ta for gitt uansett hvor motstanderen ligger på tabellen - og Queens Park Rangers er en herlig klubb med fantastiske supportere som ga laget sitt vidundelig støtte i dag. Og de kjempa helt inn, ga aldri opp - og fortjente faktisk å vinne. Men heldigvis var det nærmest Matrix-tilstander foran målet som Mignolet vokta i første omgang som gjorde at deres skudd og giga målsjanser gikk utenfor.

2) Ved å få disse tre poengene klatra vi rett fra langt nedi sumpen opp på femteplass med like mange poeng som fjerdeplassen, som minner oss om at sjøl om starten på sesongen har vært tam og treg for LFC, så har den vært ujevn for de fleste lagene i år også.

3) Coutinho og Sterling er i storform. Ekstra imponerende av 19-år gamle Sterling som har vært så kritisert i mediene fordi han følte seg for sliten til å spille landslagskamp og likevel klarer å holde konsentrasjonen oppe og levere så bra i dag.

4) Mignolet virket litt tryggere og bedre i dag. Han trenger vi på plass (og gjerne med Skrtel som brannmann på linja om det trengs,) når Real Madrid fosser fremover på onsdag.

5) Vi har nok en gang fått bevise på at fotball er stor underholdning og langt fra kjedelig. Elleville fire mål på seks-sju minutter.

Som min sønn (8) så passende sa det etter at dommeren blåste i fløyta:

 - Mamma, går det an å svette bare man sitter i ro? 

God ny uke alle sammen!